24sedum.net

24 седум вести портал

ЦO НА СДСМ донесе ОДЛУKA – Заев не сaмо што не си оди, туку добива мандат за преговори за поголемо мнозинство

Извори од СДСМ брифираат за Канал 5 дека ЦО на партијата бара од претседателот Зоран Заев да ја одложи оставката на одреден период. по сабота, кога се претпроставува дека че биде закажана седницата за интерпелација на Владата.

Заев добил и овластување за да продолжи со преговорите со коалициските партнери

Се очекува наскоро Перо Костадинов, градоначалникот на Валандово , да даде изјава.

Во меѓувреме порталот на албански ИМА тврди дека Алтернатива одлучиле да го поддржат гласањето за недоверба на Владата, од Алтернатива се уште не ја потврдуваат оваа информација