24sedum.net

24 седум вести портал

Детска пошта – дали се уште го чувствувате нивниот мирис?

Дали се уште кога ќе се сетите на вашите омилени парчиња хартија од детството – детска пошта, го чувствувате прекрасниот, незаменлив мирис?

Децата од 80- тите и 90-тите години многу добро знаат за што станува збор. На лик, сосема обична хартја, но всушност е многу повеќе од тоа.

И денеска се уште постојат дел од тие генерации кои ја чуваат таа колекција, а велат дека миризбата никогаш нема да исчезне.

Ливчиња од Барби, од Дизни, од животни… секое си имаше посебно место, спакувани во посебни писменца.

Детека пошта, собирање салфетки, менување – само мал дел од безгрижните детски денови од тоа време.

 

 

извор: skopjeinfo.mk