24sedum.net

24 седум вести портал

Kaсами донесе ОДЛУКА за Реџепи: Согласно статуарните норми го исклучи од партијата

Лидерот на Беса, Биљал Касами на својот Фејсбук профил истакна дека го исклучува Кастриот Реџепи од партијата.
img src=”https://i.imgur.com/Nw4CCzZ.jpg” />

Касами додава дека оваа одлука стапува на сила веднаш.
img src=”https://i.imgur.com/Nw4CCzZ.jpg” />

„Кастриот Реџепи кој пред неколку дена не се појави во Собранието, за да го поддржи предлогот за недоверба на Владата, со што постапи спротивно на одлуката на партијата и сериозно го наруши престижот на партијата. Движењето БЕСА, односно јас како лидер на партијата, согласно статутарните норми, односно член 14 став 3 точка 3.3 од Статутот на Движењето БЕСА, го исклучувам горенаведениот член од сите партиски функции и член на Движењето БЕСА“, пишува Касами.