24sedum.net

24 седум вести портал

Што значи црното квадратче на пастата за заби одговорот изненади многумина

Иако секојдневно ја користиме, повеќето од нас не знаат или воопшто не се запрашале што означуваат квадратчињата на амбалажата од пастите за заби.

Секоја боја има различно значење.

Зелен квадрат: Целосно природен состав

Син квадрат: Природен состав со медицински препарати

Црвен квадрат: Природни состојки со хемиски елементи

Црн: Целосно хемиски состав

Обележјата или т.н маркери се воглавно незабележителни, но обрнете внимание на дното од пакувањето каде што се наоѓаат квадратчињата, пополнети со некоја боја.

извор: aktuelno24.com.mk