24sedum.net

24 седум вести портал

Караkaчанов заминува: Си поднесе оставка

Раководството на ВМРО-БНД после слабите резултати од изборите на 14 ноември во Бугарија си поднесува оставка.

-Благодарам за поддршката на вистинските бугарски патриоти, кои ја одбра ВМРО. Ви благодариме за поддршката во тешката политичка, економска и здравствена криза.

По анализата на изборните резултати, раководството на ВМРО во име на извршниот комитет одлучи да поднесе оставака и да свика организациониот совет за подготовки и свикување на КОнгрес на ВМРО-БНД.

Задачата на овој КОнгрес ќе биде да одлучи за иднината на организацијата и да избере ново раководство. Остануваме верни ба бугарската национална кауза. Ги повикуваме бугарските политички партии, застапени во Народното Собрание да не отстапуват од заштитата на националните интереси во Македонија. Кауза која ќе продолжиме да ја браниме по било која цена. Да живее Бугарија, Бугарија пред се, се вели во соопштението објавено на официјалната Фејсбук страница на ВМРО-БНД.