24sedum.net

24 седум вести портал

Дали сте знаеле дека во македонската азбука има две зборчиња?

Македонската азбука ја учиме уште во предучилишна возраст, а потоа истата ја користиме целиот живот.

Но, ретко кој забележал дека во нашата азбука се кријат две зборчиња. Тоа се ЕЖ и ПРСТ.