24sedum.net

24 седум вести портал

Од работa „летаат“ 60 луѓе, ќе си одат дома: Дарко од Бутел објави фејсбук статус

Во продолжение, ви го пренесуваме Фејсбук статусот на градоначалникот:

ЗАИГРА МЕТЛАТА ВО ОПШТИНА БУТЕЛ Од работа „летаат“ 60 луѓе, половина од нив со години не оделе на работа

Градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски, вели дека сите овие луѓе биле вработени на одредено време, а дека во сабота им истекува договорот.

Новиот градоначалник на Општина Бутел, Дарко Костовски, попладнево соопшти дека ја одобрил одлуката за отпуштање од работа на 60 лица вработени во општината, бидејќи половина од нив со години не оделе на работа, некои оделе одвреме навреме, а некои биле редовно, ама немале што да работат.

Тој вели дека сите овие луѓе биле вработени на одредено време, а дека во сабота им истекува договорот