24sedum.net

24 седум вести портал

Заев ќе свика ИО на СДСМ: Не треба да се калкулира заради политичка фотелја

Лидерот на СДСМ и премиер, Зоран Заев на новинарско прашање потенцираше дека ќе биде свикан извршен одбор за да се констатира неговата оставка од партијата.

„Зборот е збор. Не треба да се калкулира заради политичка фотелја. ДУИ знае дека ја одложив оставката. Целиот прогресивен свет продолжува напред и не е лесно да се биде прогресивен. Знам дека сум оставил свои впечатоци, но и горчината ја носам со мене.

Верувам дека ЕУ ќе испорача тоа што го вети на мојот народ, заради нивната храброст – реформите, манирите, мултиетнчкото општество“, истакна Заев.