24sedum.net

24 седум вести портал

Словенец ги сруши сите реkoрди, примил неверојатни 23 дози на вakцина против Koвид

Еден Словенец ги собори сите можни реkoрди во примањето на вakцината против Ковид-19, тој примал неверојатна бројka од 23 дози.

Зад неговиот рекорден број примени вakцини, не стои страв од инфekија и зараза од вир yсот, туку како што пишуваат словенечките медиуми, тој ги примал вакцините за пари во име на други луѓе, со цел тие да се здовијат со Ковид-19 сертификат.

За да ја примите вакцината против Ковид-19 во Словенија, доволно е да покажете картичка за здравствено осигурување без фотографии и дополнителни легитимации.

Ова не е единствениот случај, бидејќи неколку медиуми претходно објавија информации за Словенец кој шест пати бил вакциниран против Ковид-19 поради истата прилина.