24sedum.net

24 седум вести портал

СВР Тетово откри седум неисправни автобуси, вклучително и со неисправни сопирачки

Сообраќајната полиција денеска од 9 до 15 часот на подрачјата на Тетово и Гостивар спровеле засилени контролни мерки со кои биле опфатени автобуси кои вршат јавен превоз. Притоа откриени се и законски санкционирани се седум такви возила.

– При контролата, откриени и санкционирани се седум технички неисправни автобуси од кои шест на тетовско и еден на гостиварското подрачје. Од нив, четири во Тетовско и едниот во Гостиварско

имале неисправни сопирачки, додека преостанатите неисправен уред за управување и недостиг на опрема-ПП апарат, информира порпаролот на СВР Тетово, Марјан Јосифоски.

Сите неисправни возила веднаш се исклучени од сообраќај и против возачите и фирмите, правни лица, ќе следуваат соодветни поднесоци.