24sedum.net

24 седум вести портал

Прекрасна глетка: Снежна покривка на Пониква, Попова Шапка и во Маврово

Како што прогнозираше и Славчо Попоски, утрово на сите повисоки планини во земјава имаше врнежи од снег, каде се формираше и снежна покривка.

Според видеокамерите на „Ski Macedonia“, јасно се гледа формирана снежна покривка и на најпознатите скијачки центри во нашата земја.

Имено, утрово има снег на туристичкиот центар Пониква, зимско-рекреативниот центар Попова Шапка, но и во преубавото Маврово.

ВИДЕОГО ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ТУКА