24sedum.net

24 седум вести портал

Хаџиу: Имаше туби во секој автобус, но тие се за вода

Сопственикот на Беса транс, Беким Хаџиу денеска во интервју за бугарска а БНТ зборуваше за автобусот во кој загин аа 45 македонски граѓани. Тој вели дека често си помислува зошто и тој не бил во тој автобус за да загине.

Што се однесува до тоа дали превезувале дополнително гориво или други запsаливи материјали, вели дека тоа не било случај.

-Имаше kaнти, во сеkoј автобус има. Тие се туби со вода, во сеkoј автобус мора да ги има, во случај нешто да се скине, да се случи, да се надополни. На влез на Бугарија секогаш има строги контроли. Проверуваат од багаж до шофер, што носат, вели Хаџиу.

Тој додава дека автобyсот бил на техничkи преглед пред патувањето во Турција и дека бил целосно исправен. Ја исклучува можноста некои од патниците да внеле лесно запаливи материи. Потврдува дека тој и неговото семејство биле дел од патувањето и дека патувале со другите автобуси.

Во однос на тоа дали автобусот ги имал сите потребни документи, Хаџиу вели дека нема да коментираат се додека трае истрагата. Тој рече дека не се чуствува заплашен од никого.

ИЗВОР: ФОКУС