24sedum.net

24 седум вести портал

Врската штотуку започна, а веќе ви се заканува РАСКИНУВАЊЕ? Главната причин е дека се расправате за ситници

Започнувањето љубовна врска може да биде убаво, но и многу тешко искуство .

Вашиот партнер е навистина совршен, без сомнение во тоа.

Иако неодамна сте во врска, и двајцата навистина уживате во времето што го поминувате заедно, тој дава се од себе да ве направи среќни, ги фали вашите доблести и ги поднесува вашите недостатоци, а вие исто така возвраќате.

Сепак, не постои личност со која почесто и пожестоко се расправате , дури и за најмали ситници. Кога кавгата ќе помине, можеби и не се сеќавате како и зошто започнала.

Не ви е јасно зошто се навредил, кога само сте се шегувале, не сфаќаш зошто му смета што си ја оставате облеката на одредено место, а ти од друга страна се нервираш што не сака да одите во ресторанот што го сакате, зошто тој не сака да шета и да работи, а тоа ве прави фрустрирани.

Почетокот на секоја врска е еден вид одење по тенок мраз; бескрајно е забавно, уживаш, но никогаш не знаеш како ќе заврши. Поради овие бескрајни дискусии, ви се чини дека раскинувањето е познато и неизбежно.

Сè може да заврши токму онака како што сакате. Треба да направите само една работа: да комуницирате.

Поради некоја причина, луѓето премногу се затвораат, очекувајќи сите околу нив да можат да ги протолкуваат нивните мисли.

Дали сте размислувале зошто вашиот партнер не сака да ве однесе во ресторан? Дали ви текна дека нема доволно пари ?

Дали објаснивте дека иронијата и сарказмот се само дел од вашиот хумор и дека не мислите ништо лошо?

Откако ќе утврдите дека вашиот нов партнер ги има сите квалитети кои ви одговараат, тогаш зошто да не работите на тоа вашата врска да трае? Добрата комуникација е клучот за решавање на секој проблем, а со разговор можете да постигнете многу.

Не е чудно некој за време на запознавањето да не се претстави себеси на вистински начин , своите навики, склоности и желби. Поради тоа, вашиот партнер може да се изненади подоцна, кога ќе го види вашето вистинско лице.

Имајте на ум дека истото може да ви се случи и вам; партнерот ќе ви се претстави на еден начин, а вие со текот на времето само ќе ги забележите неговите маани и ќе сфатите дека се огромни и не можете да ги поднесете.

Затоа е навистина потребно да се претставите на вистински начин, да кажете кој сте, на што се надевате, да покажете како се шегувате и како функционирате. Признајте дека сте перфекционист, дека слушате одреден тип на музика, сакате одредена храна, парфеми и места. Побарајте го истото од вашиот партнер.

Само кога двајцата ќе се претставите на вистински начин, ќе можете да знаете дали ќе бидете добри партнери еден со друг.

Ако веќе сте влегле во врска, а познанството се уште трае, одвојте време за разговор, особено ако неодамна сте се скарале. Објаснете ја причината за вашата постапка и побарајте повеќе објаснувања за неговата реакција.

Можеби е перфекционист, па не го сака вашиот креативен хаос или се придржува до посебен режим на исхрана, па не му се допаѓаат вашите предлози за вечера. Има недостатоци во верувањето дека „малите нешта“ како хигиенските навики, преференциите во исхраната, хуморот и слично се неважни работи.

Не сте се скарале неодамна поради нив?