24sedum.net

24 седум вести портал

Ѕвезди, квадрати, кругови: Несвесното чкртање на хартија открива многу за вас

Спирали, тркалезни форми и линии укажуваат на можноста да поминувате низ емоционална криза и вашите мисли се вртат во круг. Симетричните форми покажуваат склоност кон ред и планирање.

Што обично цртате кога сте на состанок или разговарате по телефон? Овие форми доаѓаат од вашата потсвест и кажуваат многу за вас. Откриваат дали сте осамени, што ве мачи, што сакате…

Животни

Тоа може да биде показател за емоциите што ги доживувате тој ден. Ако станува збор за тигар или волк – тоа покажува како ја криете агресијата. Цртањето зајак или верверица е знак дека човек копнее некој да му помогне и да го заштити. Ако постојано го цртате истото животно, тоа покажува дека се споредувате со него, што може да биде одраз на вашето однесување или личност.

Човечки ликови

Цртањето едноставни човечки форми може да покаже колку се чувствувате беспомошно или сакате да избегнете одговорност за нешто. Ако цртежите на луѓето се подетални, тоа е знак дека сте емотивно нестабилни и сакате да се изолирате од другите луѓе.

Квадрати, геометриски форми

Тоа покажува дека имате силни цели и верувања и дека генерално не го криете своето мислење за другите, како и дека сте упорни во сѐ.

Ѕвезди

Сакате да бидете во центарот на вниманието и многу ви е важно да бидете забележани. Ако ѕвездите што ги цртате имаат многу различни точки или се одделени една од друга, тоа може да биде знак колку сте депресивни.

Шаховска табла

Ова може да покажува дека се наоѓате во многу непријатна ситуација. Ако често цртате шаховска шема, веројатно страдате од лични проблеми што се кријат во вашиот ум и се поврзани со неможноста да се справите со нив. Исто така, можно е сериозно да се сомневате во патот што сте го одбрале во животот.

Кругови и прстени

Ова покажува дека имате желба да се поврзете со други луѓе и да работите со нив. Тие се знак дека се чувствувате осамено и исклучени од остатокот на светот, како и дека не добивате доволно внимание од другите.