24sedum.net

24 седум вести портал

Макрон: Има шанса за мир во Украина

Францускиот претседател Емануел Макрон нагласи денеска дека Украинците ќе одлучат кога е можен мир.

„Да не дозволиме мирот да биде заложник на руската моќ“, рече Макрон за време на говорот на почетокот на собирот организиран од Заедницата на Сант Егидио, католичка добротворна организација со седиште во Рим.

„Мирот е можен, но само тие (Украинците) ќе одлучат за тоа“.