24sedum.net

24 седум вести портал

Ако го имате бројот 1 во датумот на раѓање вие сте автентична личност: Сонцето владее со вашата енергија-дознајте зошто сте посебни!

Нумеролозите откриваат што значи ако го имате бројот 1 во датумот на раѓање – автентични луѓе, натуралисти, посебни луѓе! Сепак, тие имаат маани и слабости кои ги спречуваат да го остварат својот целосен потенцијал во животот…

Дознајте што значи ако го имате бројот 1 во датумот на раѓање:

Бројот 1 се смета за важен број во нумерологијата. Се верува дека личноста чиј датум е доминиран од овој број има самопочит и е многу искрен. Тие имаат навика да го слушаат својот ум и да го прават она што мислат дека е правилно. Тие се исклучително вредни и посветени на работата што ја работат. Овие луѓе одлучуваат самостојно и најмногу се потпираат на себе во животот.

Со нивната енергија владее Сонцето, што укажува на голема потреба за независност. Овие луѓе се високо интелигентни, привлечни и вешти во многу работи што ги пробуваат.

Една од нивните доминантни особини е тоа што се неверојатно поврзани со природата и уживаат да бидат опкружени со зеленило, цвеќиња, тие се родени натуралисти. Нивниот темперамент на многумина може да им изгледа непослушен, бидејќи сакаат да живеат на свој начин. Имаат мал круг на пријатели, но штом ќе пуштат некого во нивниот живот ќе бидат неверојатно лојални и приврзани.

Задачите што ги презеле ги извршуваат со целосна посветеност и искреност. Секогаш имаат неисцрпен извор на идеи, имагинативни се и креативни во работата. Тие не сакаат да бидат вклучени во работата што им е дадена, но претпочитаат се да прават сами. Затоа повеќе сакаат самостојна работа отколку тимска работа.

Некои од нивните маани се подигнатото его, расфрлањето, а понекогаш може да изгледаат арогантно. Додека луѓето не погледнат во нивното срце, тие може да изгледаат ладно и воздржано. Но, ова е често само нивниот незрел одбранбен механизам.

Една од нивните слабости е тоа што никогаш не бараат помош од другите, туку се потпираат исклучиво на себе. Тие се подготвени да ја потрошат целата своја енергија на нешто и да се исцрпат до максимум пред да се консултираат со некого или да побараат помош од некого. На ова тие треба да поработат за да отстранат голем товар во многу аспекти од животот.

извор: zenskimagazin.mk