24sedum.net

24 седум вести портал

Арсовска: Не си давам ОСТАВКА! И посочи кој е виновен

Скопската градоначалничка нема да го послуша ВМРО ДПМНЕ и да даде оставка од функцијата градоначалник на Град СКопје.

Таа на новинарско прашање за тоа дали ќе поднесе оставка бидејќи за прв пат во историјата на град Скопје граѓаните останаа без јавен превоз, одговори негативно.

– Оставка да си поднесат луѓето од управниот одбор на ЈСП кој е изгласан од ВМРО ДПМНЕ, рече Арсовска.

Денеска за прв пат во историјата на град Скопје, скопјани останаа без јавен превоз. Минатата година на локалните избори Арсовска и ВМРО ДПМНЕ ветуваа бесплатен јавен превоз и модерно Скопје.