24sedum.net

24 седум вести портал

БАКА ПРАСЕ ДА БИДЕ ЗАБРАНЕТ НА ЈУТЈУБ? Инфлуенсерот повеќе не ќе може да заработува милиони

Откако Кристина Ѓукиќ изврши самоубиство, почна повеќе да се пишува за насилство на интернет.

Еден инфлуенсер кој без заддршка ги повикува луѓето на социјалните мрежи, со што така ја прозва и Кика, е Богдан Илиќ познат како Бака прасе.

Поради тоа сега е покрената петиција за забрана на неговите клипови на Јутјуб.

– Во име на немилиот настан кој се случи кога млада девојка крена рака врз себе пради социјални насилства, навреди, понижувања и закани, ги молиме сите луѓе да потпишат петиција да се забрани на Бака Прасе,

бидејќи неговите видео снимки призведуваат омраза и закни – стои во петицијата, која вчера ја потпишале скоро 3.200 луѓе