24sedum.net

24 седум вести портал

БУГАРИЈА: Гласала, па го изела гласачкото ливче (ВИДЕО)

Причината е што повозрасната жена си го збунила изборот и сакала да гласа со втора картичка, но не и било дозволено.

Една жена во Софија ја изела контролната сметка од машината откако гласала.

„Ја изеде сметката“ – овој натпис е под нејзиното име во записникот наместо потпис.

Така, Секциската комисија ќе го оправда немањето документ за нејзино гласање.

Причината е што повозрасната жена си го збунила изборот и сакала да гласа со втора картичка. Откако била одбиена, гласачот се налутил и побегнал со сметката.

„Почна да вика „Госпоѓо, вратете ја сметката“. Мора да потпишете. Мора да ја вратите личната карта. Пред тоа не можеше.„Полицијата ја задржа на влезот, а таа само ја однесе пред очите на сите полицајци и ја проголта“, рече Регина Шалагин, член на ПИК.

Извор: 4news.mk – линк ОВДЕ