24sedum.net

24 седум вести портал

ДОДЕКА МАЈКАТА ГИ БАЊАЛА Девојчиња на возраст од 5 и 7 години починале од струен удар во Србија

Две девојчиња на возраст од пет и од седум години од Обреновац, настрадале од струен удар, јавуваат српските медиуми.

Трагедијта се случила во нивниот дом во центарот на Обреновац, додека мајката ги бањала децата во када.

Мајката исто така имала повреди од струјниот удар, но била свесна и комуникативна. Таа заедно со децата веднаш е пренесена во градската болница каде се обиделе да ги реанимираат децата, но веќе било предоцна. Покрај двете девојчиња, во станот имало уште едно дете, но тоа е неповредено.

Србија денеска беше потресена од уште една трагедија – монструозното убиство на тричлено семејство.