24sedum.net

24 седум вести портал

ЕЕДОГАН КАТЕГОРИЧЕН: ТУРЦИЈА НЕМА НАМЕРА ДА СТАНЕ ЕВРОПСКО СКЛАДИШТЕ ЗА МИГРАНТИ

По кризата во Авганистан, турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган ги повика европските земји да преземат одговорност за мигрантите што доаѓаат од Авганистан.

-Турција нема намера да стане европско складиште за мигранти, истакна турскиот претседател.

Откако талибанците минатиот викенд влегоа во Кабул, илјадници луѓе се обидуваат да го напуштат Авганистан во страв од потезите на новите власти, кои најавија дека ќе се придржуваат кон исламските шеријатски закони, јавуваат британските медиуми.Содржината продолжува после огласот

Во последните недели илјадници лица влегоа во Турција откако талибанците ги зазедоа големите градови и провинции во земјата