24sedum.net

24 седум вести портал

Ексклузивнo: Кoгa McDonald’s се враќа во Македoниja?

Финишираат подготовките и наскоро најголемиот трговски центар во земјава ќе ги отвори вратите. Ист Гејт Мол ќе стартува со работа, според најавите средина на Октомври но сепак останува да го почекаме конечниот датум.

Како најголем трговски центар во земјава Ист Гејт Мол освен што ќе понуди многубројни текстилни брендови во план се и ексклузивни ресторани и кафулиња но и дел од ланците за брза хрна.Меѓу кои најчесто спомнувано е името на McDonald’s.

Сигурни извори за Фактор во април потврдија дека преговрите финишираат и американскиот гигант одлучил да отвори ресторан во земјава, сепак се уште не е ставен потпис на договорот. McDonald’s не се откажале, но нема конечен договор, а клучната работа била околу франшизата.

Се тврди дека се допрецизираат детали околу тоа кој треба да ја поседува франшизата сега, па отворањето затоа можело и малку да се пролонгира односно да не се случи годинава.
Извор: vrabotuvanje.com