24sedum.net

24 седум вести портал

ФАТЕН НА ДЕЛО Малолетник кај депонијата Вардариште

ПОВЕЌЕ ЗА ОВА ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ

Малолетник е фатен на дело како ја али депонијата Вардариште, соопшти Инспекторатот на Град Скопје.

– Комуналните редари на град Скопје на локација Вардариште затекнаа малолетно лице кое врши спалување на кабаст отпад. Повикани се службеници од МВР кои веднаш постапија согласно нивните надлежности. Продолжуваат засилените контроли од страна на Инспекторатот на град Скопје – велат од Инспекторатот.