24sedum.net

24 седум вести портал

Фламинга слетаа кај Свети Наум на Охридското Езеро

После неколку години повторно се забележани фламинга на охридското крајбрежје.

Деновиве мало јато било видено на потегот меѓу македонско-албанската граница кај Свети Наум.

 

Слични ситуации беа забележани и пред неколку години, кога фламинга беа фотографирани на Охридското Езеро.