24sedum.net

24 седум вести портал

Интересни сознанија: Бојата на вашите очи открива каков партнер ви е потребен

Велат дека очите се огледало на душата и дека можете да дознаете сè што треба да знаете за некого доколку се загледате длабоко во неговите очи.

Но, според некои интересни нови истражувања, бојата на вашите очи може да открие и точно каков партнер најмногу би ви одговарал. Ве заинтересиравме? Продолжете со читање и откријте што велат вашите очи за љубовта во вашиот живот.

Црни очи
Црните или изразено темните очи, се многу ретки. Тие оддаваат впечаток на таинственост, па затоа и токму ваков партнер најмногу им одговара. Личноста со црни очи треба да бара малку мистериозен партнер, кој секојдневно одново ќе го запознава и ќе открива нешто интересно за него.

Кафени очи
Најголемиот дел од луѓето на планетата имаат кафени очи. Тие најчесто се оптимисти, креативни, и познати по својата посветеност. Најмногу им одговара одговорен партнер, кој ќе им ја возврати љубовта со иста мера.

Сини очи
Сините очи се интригантни и впечатливи. Луѓето со сини очи се сензуални, сестрани и многу привлечни. Тие треба да бараат партнер кој ќе ја дели нивната страст и кој ќе биде исто толку полн со енергија како нив, за да може да ги следи во секој чекор.

Зелени очи
Зелената боја симболизира природа, па затоа и луѓето што ги имаат овие очи се најчесто многу интуитивни и делуваат според инстинктите. Овие личности постојано се наоѓаат во средината помеѓу емоциите и страста, па затоа и бараат необичен партнер што може да ги „оживее“ на секое поле во животот.