24sedum.net

24 седум вести портал

Како да препознаете дали му се допаѓате?

Обрнете внимание на неговиот поглед – каде ве гледа мажот ако му се допаѓате. Една интересна студија покажа дека место каде што мажот ќе запре со погледот може да биде знак дека му се допаѓате.

Иако на некои мажи им е тешко да препознаат знаци кога сакаат жена, научниците советуваат дека треба да обрнете посебно внимание на нивниот поглед.

Имено, ако мажот ве гледа директно во лице, тоа е знак дека не ве сака доволно, односно дека ве гледа исклучиво како пријател. И обратно, ако погледот е насочен кон колковите, градите или задникот, треба јасно да знаете дека тој не сака да биде само пријател.