24sedum.net

24 седум вести портал

Калкулатор за слабеење: Пресметајте колку вишок килограми имате

Слабеењето е процес во кој треба да вложите премногу труд, но и да се одвикнете од лошите навики. Покрај прилагодената исхрана, важен фактор е физичката активност која го забрзува метаболизмот, ги троши маснотиите во телото и го зголемува обемот на мускулите.

Ако сте се одлучиле да направите промена и да ги намалите вашите килограми, вистинско време е да почнете, бидејќи како за се останато така и за слабеењето е потребно време. Сакате да знаете колку ќе ви биде потребно време за да дојдете до посакувана цел, проверете на овој калкулатор за слабеење.

За здраво слабеење, без ригорозни диети ќе треба да бидете стрпливи но и доследни во своите планови.

1. Во таблицата внесете ја вашата моментална тежина, висина и година.

2. Во означеното поле внесете колку сакате да ослабете па кликнете го означеното место “калкулатор на калории”.

3. На екранот ќе биде испишан максималниот број на килограми кој може да се одстрани како и времето кое е потребно за да дојдете до посакуваната тежина.

Калкулаторот за слабеење се наоѓа ОВДЕ.