24sedum.net

24 седум вести портал

Кога крвна група сте? Овие работи се многу важни и мора да ги знаете!

Се верува дека крвната група одредува и некои карактерни особини на личноста, па во некои земји често се бара и во кратката биографија да се наведе која крвна група ја има кандидатот.

Овие факти можеби не сте ги знаеле:

Крвната група и исхраната

А: Јадете риба, бело месо и зеленчук, избегнувајте млечни производи и преработена храна.

Б: Јадете риба, јогурт, пилешко и зеленчук. Избегнувајте зачини, кафе и мешунки.

АБ: Јадете риба, јагнешко, млечни производи, зеленчук и пијте чај. Избегнувајте конзервирана храна и алкохол.

0: Јадете повеќе свежи овошје и зеленчук. Откажете се од пржената храна.

Главни карактеристики

А: Внимателност, практичност, чувствителност, желба за прифаќање

Б: Организација, тимска работа, сочувствителност, ефикасност

АБ: Флексибилност, фокуисираност, желба за соработка

0: Смиреност, слободоумност, рационалност

Што им пречи во одржувањето на линијата

А: Таложење масти поради лоша исхрана

Б: Преголем внес на шеќер и месо

АБ: Леб и пржена храна

0: Мрзеливост и пасивност

Одговор на стрес

А: Чести изливи на бес, анксиозност и напади на паника

Б: Пречувствителни на стрес, потребно им е долго време за да закрепнат

АБ: Добро поднесуваат стрес генерално, но некогаш пукаат под притисокот

0: Не обрнуваат внимание на стресот, наоѓаат начин да се ослободат од него

Компатибилност на крвната плазма

А: Може да прими крвна плазма од сите, но може да даде само на А

Б: Може да прими плазма од 0 и Б, а да биде донор на А и Б

АБ: Може да прими плазма од АБ и 0, а да даде на АБ и А

0: Може да добива плазма само од 0, а да донира на сите останати