24sedum.net

24 седум вести портал

Кој е најемотивниот хороскопски знак?

Луѓето коишто се родени во овој знак имаат променливо расположение и се премногу емотивни, но се разликуваат од другите поради нивните карактерни особини кои ќе ви ги покажат дури откако ќе ги запознаете подобро.

Станува збор за Ракот.

Во продолжение прочитајте неколку интересни факти за луѓето родени во овој хороскопски знак.

Ракот има развиена интуиција и добро ги чита луѓето

Раковите имаат силна интуиција која им овозможува да ги почувствуваат работите кои не можат да ги почувствуваат обичните луѓе. Тие ги читаат другите како отворена книга и секогаш можат да забележат кога нивните блиски имаат некаков проблем.

Страсни љубовници

Ракот е страстен партнер кој ќе ви направи да се чувствувате сакано и убаво, вложуваат сè во љубовната врска.

Тешко се справуваат со раскинувањето – имаат чувствително срце, па поради тоа тешко се справуваат со раскинувањето. Потребно им е многу време да започнат нова врска и да застанат на свои нозе.

Ракот обожава да ги изненадува блиските луѓе за да ги насмее и да бидат среќни.

Ракот е смирен сè додека не го испровоцирате

Ракот е смирен и добар сè додека не го испровоцирате. Кога ќе го изнервирате ќе ви каже многу тешки муабети кои ќе ве навредат.

Чести промени на расположението

Раковите имаат чести промени на расположението. Кога се чувствуваат лошо – го мразат целиот свет. Кога се расположени – на сите ќе им го покажат тоа.

Секогаш се тука за своите пријатели

Раковите ќе направат сè за да им помогнат на своите пријатели. Тие се најдоброто рамо за плачење и ќе ви ја дадат најголемата поддршка во секое време.

Раковите се срамежливи и им треба повеќе време за да се опуштат

Тие се резервирани, особено кога ќе се најдат во нова средина. Треба да им дадете време.

Го штитат семејството

За нив семејството им е на прво место и имаат силен природен инстинкт да ги штитат оние коишто ги сакаат.

Кога Ракот е несреќен станува некомуникативен

Кога Ракот е несреќен се оддалечува од сите. Не треба да им се лутите туку да ги оставите сами да се справат со проблемот.

Не се согласуваат со напорни луѓе

Ако сте непријатна личност со многу желби и потреби и сметате дека може да му наредувате на Ракот, тогаш е подобро да не си играте со оган. Ракот нема да трпи некој кој ќе му прави притисок и ќе се обиде да го манипулира.