24sedum.net

24 седум вести портал

Koлку луѓе во светот го носат вашето име? Оваа мапа ќе ви открие се за вашето име и презиме

Дали ве интересира колку луѓе во светот го имаат вашето име или презиме?

Научниците од лондоснкиот универзитет уште во 2016 година креираа интерактивна мапа кој открива многу за вашето име и презиме.

Но, оваа мапа имаше некои недостатоци и не секогаш прикажуваше веродостојни резултати. Сега, на сајтот forebears.io можете да видите колку вашето име е популарно во вашата држава и во светот, а секако, ќе добиете и информации за неговото потекло.

Ние направивме истражување на името Јован, а податоците можете да ги видите на сликата подолу: