24sedum.net

24 седум вести портал

Ковачевски: За една година ги зголемивме платите за над 3.000 денари

Премиерот Димитар Ковачевски на социјалната мрежа Фејсбук вели дека ги зголемиле платите за над 3.000 денари, за една година.

„Просечната плата се зголеми за 11,3% споредбено со истиот месец лани. Во време на светска економска криза, во време на криза со енергенси, храна, електрична енергија, се грижиме за потребите и стандардот на граѓаните.

Ќе продолжат да растат платите, ќе продолжат да се зголемуваат пензиите.

Се стремиме кон европски стандард, тоа нашите граѓани го заслужуваат“, се вели во објавата на премиерот Ковачевски.