24sedum.net

24 седум вести портал

ЛДП и ДOМ го поддржаа Славески за претседател на Советот на Град Скопје

Советниците за Град Скопје од ЛДП и ДОМ го поддржаа предлогот Трајко Славевски од ВМРО-ДПМНЕ да биде избран за претседател на Совет на Град Скопје.

Теодора Крстевска, советничка од ДОМ во Град Скопје, вели дека во интерес на конструктивната работа на советот, и поради фактот што професорот Славевски е докажан професионалец и човек со интегритет одлучиле да го поддржат. Како независен советник од опозицијата очекуваат дека ќе го води советот доблесно и чесно, вклучувајќи ги сите советници, независно дали се мнозинство или опозиција, а одлуките без исклучок ќе ги носи во интерес на граѓаните.

„Зад нас како движење Одлучно за промени, стојат гласовите на 10.000 скопјани кои веруваат и ја поддржуваат зелената политика, социјалната правда и еднаквост, правото на еднакви можности, но уште повеќе желбата за квалитетен живот и чиста животна средина. Токму затоа, ќе се борам и очекувам програмата на зелената партија ДОМ да биде вклучена во идниот буџет на Град Скопје“, истакна советничката Крстевска.

Од ЛДП и ДОМ очекуваат претседателот на советот, но и градоначалничката да ги повика сите советници независно дали се дел од мнозинството или опозицијата и независните советници од опозицијата, на координација, кога ќе се разгледува програмата и буџетот на Градот.