24sedum.net

24 седум вести портал

„ЛИНK МЕДИА“ ЌЕ ГО УКРАСИ СКОПЈЕ БЕСПЛАТНО На 10 декември ќе почне да се украсува за Нова Година

Комапнијата „Линк медиа“ бесплатно ќе го украси Скопје за Нова година, почнувајќи од 10 декември, соопшти Град Скопје.

На повикот на градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска, до компаниите да покажат општествена одговорност за време на здравствено-економска и енергетска криза, се јавија компании заинтересирани да помогнат.

Ова е време кога треба да се менуваат работите, кога треба да покажеме дека заедно можеме повеќе за нашиот град. На мојот повик се јавија компании кои ја покажаа својата општествена одговорност, а една од нив најави дека ќе го украси градот Скопје за Нова Година без финансиски импликации по градот – изјави градоначалничката Арсовска по средбата со компанијата „Линк медиа“.

Компанијата најави дека со украсување ќе започне на 10 декември. Град Скопје и „Линк медиа“ спогодбено го раскинаа договорот за новогодишно украсување на Скопје, што беше склучен во октомври оваа година.