24sedum.net

24 седум вести портал

Овие 3 хороскопски знаци трошат најмногу ПАРИ

1. Вага
Вагите навистина живеат секој ден како да е последна продажба во стоковна куќа која наскоро ќе биде затворена. Управувани од планетата за убавина Венера, нашите нежни пријатели од воздушниот знак секогаш се на врвот на најновите трендови. Вагите знаат за квалитетот кога ќе го видат и немаат проблем да се расфрлаат со нешто што ќе трае. Само што прават премногу од овие „добри инвестиции“.

Астролошки, втората куќа на приходите и финансиите на Вагата е управувана од Марс, планетата на акцијата и агресијата. И покрај нивното мирно, избалансирано однесување, Вагите можат да живеат опасно кога станува збор за нивниот паричен тек. „Треба да потрошите пари за да заработите пари“ е борбениот крик на Вага.

2. Риби
Рибите се раздвоени сакани на зодијакот. Управувана од планетата Јупитер, нашите чувствителни риби секогаш го бркаат привременото високо и бараат значајни искуства. Рибите знаат дека животот е тежок, а понекогаш најлесниот лек за лошиот ден е некоја терапија на мало. Како и Вагата, финансискиот сектор на Рибите е исто така управуван од огнениот Марс. Рибите се ентузијасти и за нивните вредности и за нивните работи, и ако не внимаваат, буквално можат да ја изгорат целата своја штедна книшка без да забележат..

Бидејќи Рибите се исто така променливи луѓе кои сакаат често да ги менуваат работите, инвестициите што ги прават една недела можеби нема да имаат смисла следната. Таа скапа машина за веслање? Па, изгледаше како добра идеја…

3. Стрелец
Стрелецот е крајниот сонувач на зодијакот. Управувани од планетата за проширување Јупитер, нашите огнени, страсни стрелци сакаат да ги трошат своите пари на работи што ќе го стимулираат нивниот ум. Стрелците се бестрашни и нема да размислуваат двапати дали да резервираат соло патување до Исланд (тие ќе запознаат нови пријатели во хостелот!) или да го испробаат секој десерт во тој ресторан со ѕвезда на Мишелин.

И покрај сите нивни фантазии, со втората куќа на финансиите на Стрелец управува одговорниот Сатурн. Значи, повеќе од другите екстравагантни знаци, безбедноста на Стрелецот е секогаш приоритет. Ова е дел од она што ги прави Стрелците толку амбициозни: Сакаат да заработуваат пари за да можат да ги трошат!