24sedum.net

24 седум вести портал

ПОСКАПУВА И РЕГИСТРАЦИЈАТА НА ВОЗИЛА ВО МАКЕДОНИЈА – постарите возила ќе плаќаат поскапо

И регистрацијата на возила е поскапена, не заради техничкиот преглед туку повисоката еколошка такса велат од станиците за технички преглед.

Од 400 до 700 денари е за патнички возила и 1050 до 1900 за товарни во зависност од староста и зафатнината на возилото.

Па така постарите возила плаќаат повисока еколошка такса, објави ТВ21.

Поскапувањето се должи на еколошката такса, велат од станиците за технички преглед.

ЦЕНА ЗА ЕКОЛОШКА ТАКСА