24sedum.net

24 седум вести портал

ПОВТОРНО ВАДЕТЕ ГИ ПАЛТАТА И ПЛЕТЕНИТЕ БЛУЗИ: Од утре вистинска зима!

Веќе од понеделник, како резултат на влијанието на влажен и студен воздушен бран,

насекаде низ Македонија ќе имаме врнежи од дожд, додека на повисоките места и на планините ќе врне снег.

Како резултат на овој студен бран, ќе се формира и снежна покривка на повисоките места.

Исто така, нареднава недела ќе имаме и засилен ветер од северен и од североисточен правец, при што температурите значително ќе се намалат за најмалку 10 десет степени.