24sedum.net

24 седум вести портал

Пожарникарите од неколку европски земји и понатаму се на Евија и Пелопонез

Противпожарните сили како од Грција, така и од европските земји кои испратија помош, остануваат на Евија и на Пелопонез за доколку е потребно да интервенираат при евентуални нови разгорувања на неодамнешните големи пожари, јави дописничката на МИА од Атина.

Во северниот дел на Евија остануваат пожарникарите од Украина, Романија, Полска, Словачка и Молдавија, а во западниот дел на Пелопонез се противпожарните сили од Франција, Германија, Чешка и Австрија.