24sedum.net

24 седум вести портал

“Пукна” неочекувано: Денеска повеќе од 1000 нови случаи на koронавирусот се регистрирани во соседна Србија

Од ден на ден во соседна Србија има се повеќе заболени од ковид -19. Во Србија денес има повеќе од 1.000 нови случаи на коронавирус.

Станува збор за 1.072 позитивни случаи на коронавирус. Направени се 11.324 тестови, а на респиратор се 25 пациенти. Во последните 24 часа починати се шест пациенти, со што бројката се искачи на 7.158 лица. Вкупно хоспитализирани се 831 луѓе. Во регионот се зголемува бројот на заболени. Вчера Косово имаше над 1.000 заболени.