24sedum.net

24 седум вести портал

СЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ: Нето плата до 3.000 евра, обезбедно смештај и храна – Не е потребно знаење на странски јазик!

СЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ: Нето плата до 3.000 евра, обезбедно смештај и храна – Не е потребно знаење на странски јазик!

Превземен оглас од групата Работа во Швајцарија.

Целиот оглас во продолжение после спонзорираната реклама.

Продолжува потрагата по работници во Македонија. Вртоглави суми на дневници се нудат за работа во земји од ЕУ.

Покачени саатнини и дневници, организиран превоз, сместување и храна, се нудат за да се привлечат работници од Македонија.

Доколку имате некој магловит интерес или желба добро да заработите во некоја европска земја, сонувате за добра нето плата, од која значајна сума ќе заштедите, тогаш постојат и добри информации.

Во моментов на социјалните мрежи се бара оглас за работа во Чешка, се бараат заварувачи и бравари, мајстори-ѕидари, помошници -ѕидари.

За заварувач или бравар, се нуди покачена саатнина од 11 евра за час, односно со нето месечна плата помеѓу 2500 и 3000 евра.

Мајстор ѕидар, освен на сместување, може да сметаат и на 10 евра саатнина или месечно нето плата помеѓу 2.400 и 2.800 евра.

Помошниците бравари ги следува саатнина од 6 евра или нето плата од 1.400 до 1.600 евра.

Интересно е дека во потрагата по работници, на огласот на социјалните мрежи се наведува дека е организиран и превозот до Прага, како и превозот од работата до смештајот и обратно.

Сите админситративни процедури за вадење на чешка виза ќе ги спроведе огласувачот.

Може да се претпостави дека за овие работни места не е потребно познавање на чешкиот јазик, ниту пак има потреба од знаење на аглиски јазик за обавување на работните задачи и обврски.

За повеќе инфо може да проверите во групата Работа во Швајцарија.