24sedum.net

24 седум вести портал

Се обидел да шверцува 2,7 килограми злато: Кога ќе дознаете каде го сокрил нема да им поверувате на сопствените очи

Во текот на денешниот ден при вршење на детална царинска контрола на автобус пријавен за влез во државата, мобилните тимови од Одделението за оперативни работи привремено задржаа 2.773 грама златен накит и еден автобус.

Околу 06:00 часот на ГП Деве Баир за влез во државата се пријавил автобус марка „Мерецедес 0403“ со македонски регистарски ознаки SK 4662 BB, управувано од лицето Т. Д. од Турција. При вршење на детална контрола од страна на царински службеници од Одделението за оперативни работи, над задните тркала од подвозјето во модифицирана фабричка шуплина, наменета за криумчарење на стока, биле пронајдени 20 најлонски кеси со златен накит со вкупна тежина од 2.773 грама, при што вкупната вредност на стоката и автобусот изнесува околу девет милиони денари или 146.341 евра.

Стокaта и автобусот се привремено задржани со Потврдa за привремено одземени предмети и заедно со лицето се предадени на Одделението за истраги за понатамошна постапка.