24sedum.net

24 седум вести портал

Тест kој ги отkрива вашите скриени стравови во љубовта: Еве што ве спречува за потполно да се препуштите

Секој од нас има некои скриени стравови кои спречуваат потполно да се препуштиме на заљубувањето и саканата личност, како и емоциите кон таа личност.

Овој интересен тест ви помага да ги идентификувате скриените стравови што ве спречуваат да љубите без двоумење и да се препуштите на уживањето во емоциите.

Внимателно погледнете ги илустрациите и запамтете што прво сте виделе – точно во таа фигура се крие симболиката која може да ви помогне да сфатите кој страв е длабоко закоренет во вашата подсвест.

Жена

Доколку на фотографијата прво видовте жена, се плашите дека поврзувањето и предавањето во врска би ја ограничило вашата лична слобода. За вас, личната слобода е како „сув леб“ и не можете да замислите да живеете без неа така што постојано ќе бидете посветени на друго суштество, без разлика колку сте заљубени. Решението е да се најде рамнотежа помеѓу давање во љубов и одржување на слободата. Кога ќе ја пронајдете вистинската и зрела личност за врска за која слободата е исто толку важна како и вие, ќе ви биде полесно да го надминете тој несвесен страв.

Коњаници

Ако сте виделе коњаници за прв пат, вашиот најлош кошмар што ве спречува да се препуштите на љубовта е стравот од напуштање. Знаете дека не сте совршени и дека „другата половина“ ве сака дури и кога не сте во репрезентативното издание, но чувствувате обврска и потреба да бидете совршена жена за да бидете сигурни дека тој ќе остане заљубен во вас засекогаш. Може да биде тешко, но мора да разберете дека никој не е совршен, па ниту вие и дека вистинската личност ќе ве сака онакви какви што сте.

Коњ

Ако коњот прво ви падне во очи, вашиот најголем страв е дека партнерот нема да ве одбие. Сите ние носиме одредена количина емотивен багаж. Осигурајте се дека мислите од минатото не ве спречуваат да бидете среќни. Секој има различни негативни искуства, но клучно е да ги оставиме да поминат и да не дозволиме да не попречуваат на патот на личниот развој и среќата.

Војници во позадина

Ако на прв поглед сте виделе војници во позадина, вашиот најголем проблем и она што ве спречува да се предадете е играњето љубовни игри. Штом одлучите дека сте заљубени, ги отфрлате сите преправања. Немате проблем да ја покажете својата ранливост, но истото го очекувате и од вашиот партнер. Ако наидете на некој што игра игри, секогаш излегувате од таква приказна повредени. Сличните се радуваат на сличното, затоа предајте се на оној што навистина има капацитет за искреност како вас.