24sedum.net

24 седум вести портал

Васил Гарванлиев дел од тимот на Бугарија за детска Евровизија

Десислава Димитрова и Мартин Стојанов ќе ја претстават денеска Бугарија на детската Евровизија, која се одржува во Париз.

Како што јави дописникот на МИА од Софија, бугарската песна за детската Евровизија е создадена од бугарско-македонски тим, кој се состои од претставникот на Евровизија 2021 на Северна Македонија Васил Гарванлиев, Давор Јордановски, Весна Малинова и Стан Стефанов, кој е автор на текстот на песната.

Во специјална порака кон бугарската публика за време на претставувањето на заедничката песна Васил Гарванлиев изјави дека проектот е своевиден мост на Балканот.

-Многу се радувам дека сум дел од бугарскиот тим за Детската Евровизија 2021, рече тој и изрази надеж дека верува оти нема граници во музиката и во обидите со љубов и соработка да се надмине омразата.

Истакна дека ова е еден мошне добар проект со големо значење. Ова е прво учество на Бугарија на детската Евровизија, по петгодишната пауза, потсетува дописникот на МИА од Софија.