24sedum.net

24 седум вести портал

Венко Филипче заминува од министерската функција – Заев објави кои ресори ги добива Алтернатива

Алтернатива ќе преземе одговорност во управувачките органи на повеќе институции на централно и подрачно ниво. Мепсо, Железници Транспорт, ќе го предводат министерството за здравство, министерство за информатичко општество и министерство без ресор за дијаспората.

Искажувам благодарност да учествуваат во оваа Влада во интерес на земјата и граѓаните, рече Заев.

Ова доаѓа откако вчера партиските тела на Алтернатива донесоа одлука партијата да стане дел од парламентарното мнозинство и да биде дел од Владата.

Видеото од изјавата на Заев и Гаши погледнете во продолжение

на линкот ОВДЕ