24sedum.net

24 седум вести портал

Владата ја прошири листата за замрзнати

Владата донесе одлука да се замрзнат цените и на оризот, тестенините и јајцата до 31 јануари 2022 година” – информираше министерот за економија Крешник Бектеши.

“На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе одлука за проширување на листата на производи за кои ќе важат цените кои се применувале на 1 декември 2021 година во трговијата на мало и на големо. Листата се проширува со 3 нови основни прехранбени производи: ориз, јајца и тестенини” – објави министерот Бектеши.

Одлуката е за да се спречи натамошно пореметувањата на пазарот и да се отстранат штетните последици во врска со снабдувањето на населението со основните прехранбени производи.

Оваа одлука ќе важи до 31-ви јануари 2022 година.