24sedum.net

24 седум вести портал

„Женa од сyлтaaна“ ечи во скопска градинка: Ajде играјте, да ве видам сите, децата ова слушаат

Револтиран родител кој сака да остане анонимен, до редакцијата на „Слободен печат“ испрати видео снимка на која се гледа како воспитувачка од градинка на 5-годишни деца им пушта турбо фолк песни, ги снима и им вика да играат и да пеат.

Песната која се слуша во позадина е „Жена од султана“.

Дечињата играат, а воспитувачката им вика „Ајде пејте сите инаку ќе ви ја исклучам“. Потоа таа ги прашува од каде ја знаат песната и дали вакви песни им пуштаат и дома?

– Учителката ни го испрати видеото со цел да се „пофали“ што работеле дента, бидејќи таа не информира за дневните активности. Кога ја видов снимката ќе се онесвестев.

По која програма им се пушта песната „Жена од султана“ не ми е јасно. Зарем нема доволно убави детски песни на кои децата можат да играат? Ако толку сакала да шизат, можела да им пушти некои диско песни, а не турбо фолк и кичерај – вели родителот кој се пожали во нашата редакција.

Инаку станува збор за градинка во скопската населба Карпош.